Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tilkkupeitto



Tämä tilkkupeitto on ensimmäinen tilkkutyöni. Koska minulla ei ollut aavistustakaan miten tilkkupeitto tehdään, päätin ilmoittautua kansalaisopiston tilkkutyökurssille. Kurssilla sai valita minkälaisen työn tekee, niinpä minä otin sitten haasteeksi parisängyn peiton.
Työtä aloittaessa piti ensimmäisenä valita yksi selkeäkuvioinen kangas, jossa on useita eri sävyjä ja siitä poimia muiden kankaiden sävyt. Kotona minulla oli jonkin verran puuvillakankaita, mutta näin isoon työhön ne eivät riittäneet. Siispä ei auttanut muu kuin mennä kangaskauppaan.
Minä pidän vanhan roosan, siniharmaan, valkoisen väreistä, joten valitsin sitten tähän peittoon niitä värejä.
Työ eteni aika mukavasti, tunnilla opettelin ja valmistin uuden tilkkublokin ja kotona sitten ompelin niitä tarvittavan määrän lisää. Peittoon tein mm. seuraavanlaisia blokkeja.


 Wheels

 
 Card Trick

 House

 Ohio Star

  Wheels
Näiden lisäksi peittoon tein Monkey Wrench - ja  Candy Cane blokit. Yhteensä tein 20 blokkia.

Peiton kokoaminen oli työläs homma. Päällinen, vanu ja pohjakangas piti saada yhteen. Ainoa paikka missä pystyin sitä tekemään oli lattia. Ensin teippasin pohjakankaan maalarinteipillä lattiaan ja sen päälle laitoin vanun, päällimmäiseksi tilkkublokeista ja reunakankaasta koottu päällinen. Käytin isoja nuppineuloja ja harsimisen aloitin peiton keskeltä. Kun peitto oli harsittu kasaan, aloitin käsin tikkaamisen. Siinä saikin sitten tikin toisensa perään pistellä ja tuntui ettei valmista tule ollenkaan.
Tätä työtä tein syksyn ja kevään. Mutta sitkeys palkittiin, vihdoin ja viimein ihka ensimmäinen tilkkutyöni oli valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti