Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. marraskuuta 2013

Joulun odotusta ja havukranssin tekoa

Jo monia vuosia olen jouluksi tehnyt havukranssit koristamaan puuliiterin ja ulkosaunan ovia. Tuvan isäntä haki minulle havunoksia ja katajanoksia kransseja ja havupalloja varten. Havujen lisäksi tarvitaan rautalankaa, oksasakset, koristenauhaa ja käsineet. Pohjana tässä kranssissa minulla on valmiina ostettu pajukranssi.

Ensin leikkasin havut suurinpiirtein samanmittaisiksi  (15 -) 20 cm:n pituisiksi pätkiksi. Sitten niputin  havuista 3-5 pätkän nippuja, jotka kiinnitin rautalangalla yhteen. Käytän havukoristeiden teossa pääasiassa oksien latvaosia, siten tulee lopputuloksesta siisti.


Kranssin kokosin puuverstaassa, ensin kiinnitetään rautalangasta tehty ripustuslenkki ja sen jälkeen nippu  havuja  sisäreunalle sitten ulkoreunalle ja lopuksi nippu pohjan päälle. Lopuksi suuri punainen rusetti koristamaan kranssia.



Innostuin tekemään vielä kaksi sydänkranssia, toisen havuista ja toisen katajasta. Aluksi muotoilin rautalangasta sydämen pohjaksi ja siihen sidoin sitten pikkunippuja samaan tapaan kuin isoon kranssiin.

Koko puuvertas tuoksui havuille, taustalla soi joulumusiikki ja mukissa tuoksui glögi. Ihanaa joulunodotusta teille kaikille täältä Päivärinteen tuvasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti